ABR | Portfolio Categories Industrieel project
107
archive,tax-portfolio_category,term-industrieel-project,term-107,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.1,vertical_menu_enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.4,vc_responsive

SITA ReEnergy

Met de nieuwe afvalenergiecentrale ReEnergy van SITA in Roosendaal heeft men de voormalige capaciteit vervijfvoudigd. De centrale kan jaarlijks 300.000 ton afval verwerken (het afval van 1.900.000 burgers) en ongeveer 260.000 MWh aan elektriciteit leveren; voldoende voor de energiebehoefte van 70.000 huishoudens. Bovendien wordt naast elektriciteit ook warmte geleverd aan nabijgelegen kassen, waardoor ruim 3,5 miljoen m3 aardgas wordt bespaard. De afvalenergiecentrale vergde een investering van € 200 miljoen.
 
Dit project is in de markt gezet middels “Design & Build” bij een aantal partijen. De hieruit geselecteerde combinatie BAM / Hitachi Zosen Inova was verantwoordelijk voor het ontwerp, de realisatie en het in bedrijf stellen van de installatie.
 
ABR is bij dit project betrokken geweest in zowel de tenderfase, de vergunningenfase als de realisatiefase, middels het assisteren en adviseren van de opdrachtgever SITA ReEnergy waaronder controle van documenten van de bouwcombinatie (berekeningen & tekeningen), site-control e.d.; dit alles voor het civiele deel van dit project.
 
Klik hier (.pdf-bestand) om het artikel over dit project te lezen in het vakblad Cement.